Geniet van de energie van de stad

Het beste van Delft: wereldwijd bewonderd, dichtbij jou

Met uw prachtwoning in 1221 hebt u alles bij de hand voor u en uw dierbaren. U woont in alle rust in een kindveilige omgeving met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand. Even verderop ligt het levendige stadscentrum van Delft. Hier verdwaalt u in de rijke historie en biedt de horeca u volop quality time. Bovendien geniet u van het veelzijdige culturele leven en van de typische kwaliteiten die alleen Delft te bieden. 

Typisch Delft

Wie Delft zegt, denkt direct aan het karakteristieke Delfts Blauw. Het aardewerk is wereldwijd een begrip sinds het ontstaan in de VOC-tijd. En nog altijd wordt deze lokale trots op authentieke wijze vervaardigd. Op loopafstand zit de Porceleyne Fles, waar nog altijd prachtig Delfts blauw aardewerk wordt vervaardigd. Zeker een bezoekje waard, u kunt er zelf aardewerk beschilderen!

Delft is ook de stad van Meester Johannes Vermeer. Hij werd er geboren en maakte er doeken die wereldwijd te bewonderen zijn. Maar alleen in Delft kunt u zijn volledige oeuvre bekijken in Vermeer Centrum Delft.

De oorsprong van Delft

Delft is ontstaan nabij bij de kunstmatige waterloop Delf. Dankzij het verbindingskanaal naar de Maas, kreeg Delft toegang tot een enorm achterland en tot de zee. Handel en nijverheid kwamen tot grote bloei. In de zeventiende eeuw floreerden ook de kunsten en wetenschappen. Aan de Delftse voorspoed kwam een einde toen zij als havenstad werd overvleugeld door Rotterdam. In de negentiende eeuw wist Delft zich te herstellen. De industrie en wetenschap kwamen op, vooral dankzij de gunstige ligging aan de water- en spoorwegen tussen Rotterdam en Den Haag. De bloei zorgde voor een bevolkingsexplosie. Vandaag de dag telt Delft meer dan 100.000 inwoners.

Uitzicht over jouw stad

De Nieuwe Kerk met haar bijna 110 meter hoge spits is al van ver buiten Delft een blikvanger. Het is de één na hoogste kerktoren van Nederland en een beklimming meer dan waard. U krijgt er een prachtig uitzicht over de stad en omgeving voor terug. Even verderop staat de Oude Kerk, ook wel de ‘Scheve Jan’ genoemd door de scheve toren. Beide kerken staan bekend dankzij de graven van onder meer de Nederlandse koninklijke familie. 

De historische en culinaire binnenstad

De binnenstad van Delft is compact gezellig, maar tijdens elke wandeling ontdekt u iets nieuws uit de rijke historie. Verdwaal langs de grachten, ontdek de gezellige pleinen en geef uw ogen de kost. En vergeet vooral niet omhoog te kijken. Want de eeuwenoude gevels zitten vol met verhalen over de rijke Delftse geschiedenis. En reken maar dat u snel ergens plaats neemt in een van de vele koffietentjes, gezellige cafés of trendy restaurants. Proost! Op het leven.

Rijk aan cultuur

Bent u liefhebber van theater, muziek of festivals? Er is altijd wel iets te beleven in het evenementrijke Delft. Zeker tijdens de zomerweekenden als de livemuziek door de straten klinkt en het er bruist van de activiteiten. Delft is ook een prima uitvalsbasis om kennis te maken met de cultuur van de regio. Met het openbaar vervoer bent u binnen 30 minuten in Rotterdam en Den Haag.